Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ επ.Λιβαδειάς καταγγέλει το αντεργατικό τερατούργημα

Ο νέος αντεργατικός Νόμος που φέρνει η σημερινή κυβέρνηση για ψήφιση στη Βουλή ,  εκτός από την επιβολή της 10ωρης εργασίας προβλέπει και κατάργηση της αμοιβής υπερωριών, μεγαλύτερη ευελιξία και ελαστικότητα στις σχέσεις εργασίας, ενώ επιχειρεί την κατάργηση βασικών συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, προκειμένου να φιμώσει τα αγωνιστικά και μαχητικά συνδικάτα και να τα βάλει στο «γύψο».

Μετά από σχεδόν δύο χρόνια από το ξέσπασμα της πανδημίας, ο λαός της χώρας μας συνεχίζει να μετρά τους νεκρούς του και τα χτυπήματα στα εργατικά δικαιώματα λόγω της τάχα «έκτακτης» κατάστασης.

Τα μέτρα, όπως είχαμε εκτιμήσει, ήρθαν για να μείνουν. Ήταν μέτρα που βρίσκονταν στον σχεδιασμό της κυβέρνησης και η πανδημία συνέβαλε στην επιτάχυνσή τους. Αξιοποιώντας τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. και τα αντεργατικά μέτρα που διατήρησαν και επέκτειναν όλες οι προηγούμενες  κυβερνήσεις , η σημερινή κυβέρνηση ετοιμάζεται να νομοθετήσει κυριολεκτικά τις «ανατροπές του αιώνα» στα εργασιακά δικαιώματα και τη συνδικαλιστική δράση. Η κυβέρνηση της ΝΔ με το νομοσχέδιο – έκτρωμα του υπουργού Χατζηδάκη, επιχειρεί να καταργήσει τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες κατακτημένα με αίμα, γκρεμίζει ό,τι απέμεινε όρθιο με τους αγώνες μας , για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Το νομοσχέδιο – τερατούργημα:

§  Καταργεί το οκτάωρο  και το πενθήμερο με παράλληλη θεσμοθέτηση της δεκάωρης εργασίας.

§  Καταργεί  τις  συλλογικές  συμβάσεις .

§  Νομοθετεί τον Έλεγχο του Μητρώου μελών και των διαδικασιών τους από το κράτος και τους εργοδότες.

§  Παρακωλύει  το δικαίωμα της απεργία, το μετατρέπει σε «συμβολικό» δικαίωμα.

§  Μετατρέπει τη συνδικαλιστική δράση σε ιδιώνυμο αδίκημα.

§  Καθιερώνει την τηλεργασία ανάλογα με τα «κέφια» του εργοδότη και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.

§  Αυξάνεται το ανώτατο όριο των υπερωριών στις 150 (από 96 στην βιομηχανία και 120 συνολικά) και μειώνεται η αποζημίωσή τους (από 60% στο 40%).

§  Καταργείται το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Όλα τα παραπάνω λίγο ως πολύ τα συναντάμε επίσημα ή ανεπίσημα στους εργασιακούς χώρους των ΟΤΑ, με τις δεκάδες συμβάσεις και τις αυθαιρεσίες των εκάστοτε δημοτικών αρχών, στα νοσοκομεία που στενάζουν από τις αυταρχικές μεθοδεύσεις, στα σχολεία με τους εκπαιδευτικούς λάστιχο που φτάσανε τις 52000 φέτος , στις δημόσιες υπηρεσίες με το ελλιπές προσωπικό,  που του φορτώνουν όλα τα βάρη της κακοδιοίκησης, σε έναν  δημόσιο τομέα που τον ονειρεύονται χωρίς μόνιμους υπαλλήλους , για να τσαλαπατάνε όποιο δικαίωμα έχει μείνει όρθιο με τους αγώνες μας.  

Η κυβέρνηση συνδέει οργανικά το νέο αντεργατικό τερατούργημα με την εκταμίευση δις ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης που προορίζονται για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Ομολογεί κυνικά ότι αποτελεί προαπαιτούμενο η ισοπέδωση κορυφαίων εργατικών κατακτήσεων για να δώσει νέο πακτωλό χρημάτων στα επιχειρηματικά συμφέροντα, για να στηριχθούν οι Τράπεζες και να συνεχίσουν το μακάβριο έργο των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών της περιουσίας του λαού που υποφέρει, για νέες επενδύσεις σε τομείς της οικονομίας που εξασφαλίζουν τεράστια κέρδη στους ήδη «έχοντες και κατέχοντες».

Συναδέλφισσες – οι , δεν πρέπει να υπάρξει κανένας εφησυχασμός. Υπερασπιζόμαστε κατακτήσεις και κεκτημένα δικαιώματα, όπως το σταθερό ημερήσιο χρόνο δουλειάς και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (Σ.Σ.Ε.). Διεκδικούμε Εργασία και Ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια για όλους.

Στο πλαίσιο αυτό , ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Επαρχίας Λιβαδειάς, σταθερός στη διαχρονική του θέση και προσπάθεια για την συγκρότηση ενός ενιαίου μετώπου πάλης , ρήξης και ανατροπής των αντιλαϊκών – αντεργατικών πολιτικών και  όσων τις υπηρετούν και από την άλλη πλευρά ενός μετώπου υπεράσπισης των κοινωνικών αγαθών , της αλληλεγγύης , της ίδιας της δημοκρατίας,  απευθύνει κάλεσμα στα μέλη του , σε όλους τους εργαζόμενους, Έλληνες και μετανάστες, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ,  στους ανέργους και τους συνταξιούχους , στους αγρότες, στη  νεολαία , στους ελεύθερους επαγγελματίες , σε κάθε πολίτη ,  να πάρουν μέρος στην Απεργιακή Συγκέντρωση της 3ης  ΙΟΥΝΙΟΥ 2021, που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης στη Λιβαδειά, ώρα 10.30΄το πρωί, με τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων (μάσκες, αποστάσεις κ.α.) , με τη συμμετοχή ΟΛΩΝ των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων σωματείων και οργανώσεων του νομού , τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα , δίνοντας συνέχεια στον αγώνα και στην πρόσφατη ,  πετυχημένη , ενωτική απεργιακή κινητοποίηση της Πρωτομαγιάς.

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 8ΩΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΝΘΗΜΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

                                                             ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

     ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                  ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

Σχετικά